Beneficiile uleiului de cocos

Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii pentru sanatate, care includ, dar nu sunt limitate ingrijirea pilelii, a parului, imbunatatirea digestiei si imunitatea, lupta impotriva infectiilor si bolilor. Uleiul este utilizat nu doar in tarile tropicale, in cazul in care plantatiile de nuca de cocos sunt abundente, dar , deasemenea, in Statele Unite si Europa.

Beneficii pentru sanatate a uleiului de cocos

 

ulei de cocos beneficii

 

Ingrijire pielii

Uleiul de cocos este excelent pentru masaj,  actioneaza ca un hidratant eficient pentru toate tipurile de piele, inclusiv pielea uscata. Spre deosebire de uleiul mineral, nu are efecte secundare negative asupra pielii. Prin urmare, aceasta este o solutie sigura pentru a preveni uscarea si descuamarea pielii. De asemenea, intarzie aparitia ridurilor si lasarea pielii, care insotesc in mod normal de imbatranirea.

Aceasta ajuta la prevenirea  bolilor degenerative de imbatranire prematura,  datorita proprietatilor sale antioxidante bine-cunoscute. De asemenea, ajuta in tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriasis, dermatita, eczeme si alte  infectii ale pielii. Din acest motiv exact, uleiul de nuca de cocos formeaza ingredientul de baza a diferitelor produse de ingrijire a corpului, cum ar fi sapunuri, lotiuni si creme care sunt folosite pentru ingrijirea pielii.

Ingrijirea parului

Uleiul de cocos ajuta la cresterea sanatoasa a parului si ofera parului o calitate stralucitor. De asemenea, este foarte eficient in reducerea pierderii de proteine, ceea ce poate duce la diverse calitati neatractive sau nesanatoase in par. Este folosit ca ulei de ingrijire a parului si este utilizat in fabricarea diferitelor produse pentru ameliorarea matretei. Acesta este in mod normal, aplicat local, pentru ingrijirea parului.

Uleiul de cocos este utilizat pe scara larga in sub-continentul indian pentru ingrijirea parului. Este un balsam excelent si ajuta procesul de re-crestere a parului deteriorat. Acesta prevede, de asemenea, protein esentiale necesare pentru hidratarea parului si refacerea parului deteriorat. Studiile indica faptul ca uleiul de nuca de cocos asigura o mai buna protectie a parului de la daune cauzate de oboseala.

Prin masajul regulat al capului cu ulei de nuca de cocos, va puteti asigura ca pielea capului sa nu aiba matreata, chiar si in cazul in care pielea capului este cronic uscat.

Boli de inima 

Exista o conceptie gresita raspandita printre multi oameni ca uleiul de nuca de cocos nu este bun pentru sanatatea inimii. Acest lucru se datoreaza faptului ca ea contine o cantitate mare de grasimi saturate. In realitate, este  benefic  pentru inima. Contine acid lauric aproximativ 50%, ceea ce ajuta la prevenirea in mod activ la diverse probleme cardiace, cum ar fi un nivel ridicat de colesterol si hipertensiune arteriala. Uleiul de cocos nu cresterea nivelul de LDL ci reduce incidenta prejudiciului si de deteriorare a arterelor si, prin urmare, ajuta la prevenirea aterosclerozei. Studiul sugereaza ca aportul de ulei de nuca de cocos poate ajuta la mentinerea profilurilor de lipide sanatoase la femeile de pre-menopauza.

Pierderea in greutate 

Uleiul de cocos este foarte util pentru slabit. Acesta contine acizi grasi scurt si mediu in lant, care ajuta la pierderea in greutate. Cercetarile sugereaza ca uleiul de nuca de cocos ajuta la reducerea obezitatii abdominale la femei. Este, de asemenea, usor de digerat si ajuta la functionarea sanatoasa a sistemului de tiroida si endocrin. In plus, creste rata metabolismului organismului prin eliminarea stresului asupra pancreasului, arzand astfel mai multa energie si de a ajuta oamenii obezi si supraponderali sa slabeasca. De aceea, persoanele care traiesc in zonele din coasta tropicals, care folosesc ulei de nuca de cocos in fiecare zi, ca un ulei de gatit, nu sunt in mod normal grasi, obezi sau supraponderali.

Imunitate

Ea intareste sistemul imunitar deoarece contine lipide antimicrobiene, acid lauric, acidul capric si acid caprilic, care au proprietati antifungice, antibacteriene si proprietati antivirale. Corpul uman transforma acidul lauric in monolaurina fiind o modalitate eficienta in tratarea bolilor cauzate de virusi si bacterii, cum ar fi herpes, gripa, citomegalovirus, si chiar  HIV. Uleiul de cocos ajuta in lupta impotriva bacteriilor daunatoare, cum ar fi  Listeria monocytogenes si Helicobacter pylori, si protozoare daunatoare, cum ar fi  Giardia lamblia.

Digestie

Functiile interne ale uleiului de cocos apar in primul rand datorita fiind folosit ca un ulei de gatit. Aceasta ajuta la imbunatatirea sistemului digestiv si previne, astfel, diverse probleme legate de digestie, inclusiv sindromul de colon iritabil. Grasimile saturate prezente in uleiul de nuca de cocos au proprietati antimicrobiene si ajuta in tratarea diferitelor bacterii, fungi si paraziti care pot provoca indigestie. De asemenea, ajuta la absorbtia altor elemente nutritive, cum ar fi vitaminele, mineralele si aminoacizii.

Candida:  Candida, de asemenea, cunoscut sub numele de Candidoza sistemica, este o boala cauzata de cresterea excesiva si necontrolata a ciupercii numita Candida albicans in stomac. Nuca de cocos ajuta la reducerea inflamatiei cauzate de candidoza, atat in exterior cat si in interior. Acidul capric, acidul caprilic, acidul caproic, acidul miristic si acidul lauric gasit in uleiul de cocos ajuta in eliminarea Candida albicans.

In plus, spre deosebire de alte tratamente farmaceutice pentru candidoza, efectele uleiului de nuca de cocos este treptata si nu drastica sau brusca, ceea ce da pacientului o cantitate adecvata de timp pentru a se obisnui cu simptomele de sevraj sau reactii Herxheimer. Dar, in tratamentul acestei afectiuni, oamenii ar trebui sa creasca in mod sistematic si, treptat, dozele de ulei de nuca de cocos si nu ar trebui sa inceapa initial cu o cantitate mare.

Vindecare infectiilor

Atunci cand sunt aplicate zonelor infectate, uleiul de nuca de cocos formeaza un strat chimic care protejeaza partea corpului infectat din exterior de praf, aer, ciuperci, bacterii si virusuri. Uleiul de cocos este foarte eficient pe vanatai, deoarece accelereaza procesul de vindecare a tesuturilor deteriorate.

In conformitate cu Coconut Research Center, uleiul de nuca de cocos ucide virusurile care provoaca gripa, rujeola, hepatita, herpes, SARS, precum si alte riscuri grave de sanatate. De asemenea, omoara bacteriile care provoaca ulcere, infectii ale gatului, infectii ale tractului urinar, pneumonie, si gonoree. In cele din urma, uleiul de nuca de cocos este, de asemenea, eficient in eliminarea ciupercilor care cauzeaza pecingine, picior de atlet, afte, si eruptii cutanate.

Cum se foloseste si depoziteaza

Spre deosebire de cele mai multe alte uleiuri, uleiul de nuca de cocos are un punct de topire ridicat – aproximativ 24 la 25 de grade Celsius sau Fahrenheit 76-78. Prin urmare, este solid la temperatura camerei si se topeste doar atunci cand temperatura creste considerabil. Este adesea sub aceasta forma, si, evident, nu-l pastrati in frigider.

In cazul in care utilizati ulei de nuca de cocos in scopuri de actualitate, in special pentru ingrijirea parului, se topeste uleiul ( in cazul in care acesta este solid), prin mentinerea sticlei la soare sau inmuiere in apa calda).

Compozitie ulei de cocos

Mai mult din 90% din uleiul de nuca de cocos este format din grasimi saturate, impreuna cu urme de cativa acizi grasi nesaturati, cum ar acizi grasi mononesaturati si acizi grasi polinesaturati.

Acizi grasi saturati:  Cele mai multe dintre ele sunt trigliceride cu lant mediu, care ar trebui sa asimileze bine in sistemele organismului.

  • Acidul lauric este contribuabilul sef, ceea ce reprezinta mai mult de 40% din total, urmat de acidul capric, acidul caprilic, acidul miristic si palmitic. Corpul uman transforma acidul lauric in monolaurina. Acidul lauric este de ajutor in tratarea virusilor si a bolilor.
  • Acidul capric reactioneaza cu anumite enzime secretate de alte bacterii, care se transforma ulterior intr-un puternic agent antimicrobian, monocaprina.
  • acidul caprilic, acidul caproic si acidul miristic sunt bogate in proprietati antimicrobiene si antifungice

Poli-fenoli: nuca de cocos contine acid galic, care este, de asemenea, cunoscut sub numele de acid fenolic. Acesti polifenoli sunt responsabili pentru aroma si gustul uleiului de nuca de cocos si uleiului de cocos virgin este bogat in aceste polifenoli.

Derivati ai acidului gras: Betainele, etanolamida, etoxilati, esteri grasi, polisorbati grasi, monogliceride si esteri de polioli.

Derivatele de alcooli grasi:  cloruri grase, sulfat de alcool gras si eter sulfat de alcool gras

Vitamine si minerale: Vitamina E, vitamina K si minerale, cum ar fi fierul.

Sursa: http://www.organicfacts.net/

(Visited 112 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Orice femeie de peste 40 de ani ar tr... Dupa 40 de ani, femeile se confrunta cu schimbari in mai multe aspecte, emotionale, fizice si psihologice. Imbatranirea reduce memoria, creste stresul si provoaca bufeuri.     Femeile au folosit salvia timp de mai multi ani pentru a ameliora simptomele neplacute ale menopauzei, asa ca va dezvalui mai multe beneficii ale uleiului salvie si a [...]
  • Cum sa transformi grasimea din organi... Cetoza este un proces metabolic normal care ofera numeroase beneficii pentru sanatate. Si anume, in timpul acestui proces, grasimea din organism este transformata in compusi numiti cetone, care sunt folosite ca sursa de energie primara. Cercetatorii, au descoperit ca dietele care duc la cetoza sunt extrem de benefice, deoarece suprima pofta de mancare si duc la [...]
  • Pete albe pe dinti: Cauze si tratamen... Pete albe pe dinti provoaca pentru multi oameni jena si incomfort atunci cand zambesc. Desigur, avand dinti de culoare alba este un semn de buna igiena orala si de ingrijire dentara. Dar, petele albe pe dinti, nu ar trebui sa fie ignorate, deoarece acestea pot fi uneori primul semn al cariilor dentare. Cu toate acestea [...]
  • Arsuri solare: In cat timp se vindeca... Daca stai mult timp la soare cu pielea neprotejata este mai mult ca sigur ca te alegi cu o arsura solara, care poate dura o perioada lunga de timp pana te vindeci. De obicei, o arsura solara usoara poate dura intre 3-5 zile pana te vindeci, iar arsura solara moderata sau severa poate dura mult mai [...]
  • Te vei simti cu 5 ani mai tanara R... Fiecare femeie uraste chiar si cele mai mici riduri din jurul ochilor, indiferent de varsta. Pielea sexului frumos, este moale si delicata si este o oglinda a frumusetii. Pe masura ce anii trec, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea si ridurile incep sa apara. Numeroase femei folosesc diverse produse cosmetice de inalta calitate pentru a combate [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole