Beneficiile ceaiului de ghimbir

Ghimbirul, avand o istorie de peste 2000 de ani, este folosit ca planta medicinala si condiment. Datorita uleiurilor esentiale din radacina proaspata, are o aroma exotica care innebuneste simturile.

Ghimbirul consumat zilnic, sub forma de ceai are multiple beneficii si imbunatateste starea generala de sanatate.

Ghimbir

 

Antistres

Aroma ceaiului de ghimbir este atat calda cat si relaxanta, care poate usura tensiunea emotionala, calmeaza nervii si va poate oferi o perfecta relaxare dupa o zi solocitanta.

Calmeaza greturile

Nimic nu este mai bun pentru un stomac deranjat decat o cana de ceai de ghimbir. Puteti bea ceai inainte sau dup ce apar simtomele de greata. Savurati un ceai inainte de a calatorii pentru a combate raul de miscare.

Ajuta la digestie

In plus fata de ameliorarea gretii, ceaiul de ghimbir combate discomfortul digestive. O ceasca de ceai dupa o masa copioasa de asemenea poate preveni balonarea  si arsurile de stomac.

Intareste sitemul imunitar

Ghimbirul este unic anti-bacterian, anti-fungic si anti-parazitare si este, de asemenea, foarte bogat in antioxidanti. O cana consumata zilnic ne tine departe de infectii, virusi si ne mentine sanatosi si plini de energie.

Anti-inflamator

Ghimbirul este un anti-inflamator natural, perfect pentru remedierea durerilor articulare si musculare si poate ajuta, de asemenea pentru a usura durerile de cap, crampele, sau dureri de la raceala sau gripa. Utilizati ca o compresa calda pentru articulatii dureroase si durerile de artrita.

Sfat special: Doamnelor, pentru ameliorarea durerilor menstruale, inmuiati un prosop in ceai de ghimbir fierbinte si puneti-l pe abdomen. Acest lucru va relaxa muschii si intensitatea crampelor.

Imbunatateste circulatia sangelui

Radacina de ghimbir contine multe vitamine, minerale si aminoacizi, care mentin sanatos sistemul cardiovascular. Ei detoxifieaza sangele si descompun grasimile acumulate in artere care pot conduce la un accident vascular cerebral. Intre timp, proprietatile de incalzire naturale de ceai fierbinte creste fluxul din sange si ajuta la livrarea de oxigen si alte elemente nutritive pentru toate celulele din organism.

Calmeaza caile respiratorii

Proprietatile anti-inflamatorii ale ghimbirului ofera un remediu excelent pentru congestie in piept cauzate de alergii, astm bronsic, sau raceala. Savurati incet si profund!

Creste fertilitatea

In medicina chineza antica, ghimbirul a fost folosit ca afrodisiac pentru a stimula fertilitatea la barbati. Mai multe studii recente sustin afirmatia si arata ca consumul regulat de ghimbir poate creste numarul de spermatozoizi si de a ajuta cu probleme de disfunctie erectila.

Ajuta la prevenirea si combaterea cancerului

Studiile au aratat ca ghimbirul poseda proprietati antitumorale, de asemenea, lupta impotriva celulelor existente. Stimuleaza imunitatea prin cresterea activitatii timusului si splinei, precum si productia de fagocite. Consumul de ghimbir este indicat  si in cancerului de sân, care se pare ca ar inhiba invazia, motilitatea si aglutinarea celulelor canceroase.

Bea ceai de ghimbir in fiecare zi, el putand fi ajutor de nadejde in sanatate. Beneficiile pentru sanatate ale ghimbirului proaspat par fara sfârsit. E uimitor cum un ingredient simplu adaugat la dieta de zi cu zi ar putea face atât de multe lucruri bune!

Aici este o reteta usora si deliciosa de ceai de ghimbir pentru dezintoxicarea corpului tau.

Incrediente

  • 2 cesti de apa
  • O bucata de ghimbir
  • 1-2 felii de lamaie

Combina ghimbir, lamaie si apa intr-o cratita sau vas mic pe aragaz. Se aduce la fierbere cu temperaturi ridicate. Odata ce ceaiul este de fierbere, reduce caldura pana la un foc mic. Fierbeti timp de 10 minute. Luati-le de aragaz si lasati-l sa se raceasca usor. Scoateti lamaia si ghimbirul.

Se toarna intr-o cana si puteti s-o savurati!

(Visited 84 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Aspartamul este asociat cu pierderea ... Aspartamul – vandut sub denumirile de produse NutraSweet, Sugar Twin si Equal – este unul dintre cei mai cunoscuti indulcitori artificiali disponibili pe piata. Este utilizat ca inlocuitor de zahar cu continut scazut de calorii in peste 6.000 de produse prelucrate in intreaga lume, in special in alimente si bauturi sau fara zahar.     [...]
  • Nodul la subrat: Cauze si remedii efi... Descoperirea unui nodul la subrat sau orice alt tip de umflatura la axila va poate ingrijora si vreti sa stiti  cauza. Deoarece nodulii care cresc la subrat, sunt in general nedurerosi, este posibil sa nici nu stiti ca aveti una. Un nodul la subrat poate fi de marimea unui bob de mazare care se poate [...]
  • Ceai si ulei de musetel: Cele mai imp... Este imposibil sa vorbim despre beneficiile plantelor, fara a mentiona proprietatile binefacatoare  ale musetelului. Datorita multor efecte benefice, musetelul a fost folosit de secole ca un remediu pe baza de plante eficient pentru o varietate de boli.   Musetelul provine din familia de plante margarete. Ambele flori uscate si proaspete de musetel sunt utilizate pentru [...]
  • Uleiul de masline reduce riscul de ca... Uleiul de masline are un loc important in dieta mediteraneana, iar aspectul principal al acestui regim alimentar include un consum ridicat de ulei de masline. Conform unor studii, uleiul de masline reduce riscul de boli cardiace coronariene datorita nivelului foarte ridicat de grasimi mononesaturate si acidului oleic.     Exista, de asemenea, dovezi ca antioxidantii [...]
  • Floarea pasiunii (Passiflora Incarnat... Floarea pasiunii este o planta din familia Passifloraceae. Este cunoscut, de asemenea si sub denumirea Passiflora incarnata. Exista aproximativ 500 de specii de passiflora incarnata, dintre care majoritatea cresc ca vita de vie, arbusti sau plante erbacee. Aceasta planta este bogata in flavonoide, glicozide, acizi organici ( de exemplu acid formic, butiric, linoleic, linolenic, malic, [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole