Aspartamul este asociat cu pierderea vederii, cancer si alte boli

Aspartamul – vandut sub denumirile de produse NutraSweet, Sugar Twin si Equal – este unul dintre cei mai cunoscuti indulcitori artificiali disponibili pe piata. Este utilizat ca inlocuitor de zahar cu continut scazut de calorii in peste 6.000 de produse prelucrate in intreaga lume, in special in alimente si bauturi sau fara zahar.

 

 

 

 

In timp ce ramane cel mai folosit indulcitor artificial, acesta sa confruntat si cu controverse in ultimii ani. In urma tot mai multor cercetari s-au gasit legaturi intre aspartam si efectele grave asupra sanatatii, iar tot mai multi oameni devin constienti de aceasta otravire ascunsa si incearca sa o evite cu orice pret. Acesta este motivul pentru care Pepsi a scos-o din sucul lor anul trecut.

 

Otrava ascunsa

 

Au fost depuse plangeri privind diferite probleme de sanatate, deoarece aspartamul a aparut pentru prima data pe piata in anii 1980.

Dr. Betty Martini, fondatorul Mission Possible World Health International, care se angajeaza sa inlature aspartamul din alimentele noastre, noteaza ca aspartamul a adus mai multe plangeri la Food and Drug Administration (FDA) decat orice alt aditiv; Este responsabil pentru 75% din aceste plangeri.

 

 

 

De-a lungul anilor, mai mult de 90 de efecte secundare – inclusiv pierderea vederii, convulsii, tumori cerebrale, cancer si eruptii usoare – au fost asociate cu consumul regulat de aspartam. Mai mult, poate imita simptomele bolilor cum ar fi fibromialgia, scleroza multipla, lupusul, ADD, diabetul, boala Alzheimer, oboseala cronica si depresia.

 

Cand aspartamul este prelucrat de catre organism, el se descompune in fenilalanina (50%), acidul aspartic (40%) si metanolul (sau alcoolul din lemn, 10%).

 

Aspartamul orbeste

 

Am auzit cu totii povestile despre alcoolici terminand orbi sau morti dupa ce am baut metanol. Aspartamul consta din metanol de 10%, pe care corpul nostru i-l descompune in formaldehida si acid formic. Acesti compusi se acumuleaza in retina ochiului si distrug nervul optic, provocand pierderea vederii si orbire.

 

In plus, otravirea cu metanol poate determina depresie a sistemului nervos central si poate duce la acidoza metabolica si coma.

 

Dupa cum a relatat dr. Martini, in 1986, Community Nutrition Institute a cerut FDA sa interzica aspartamul deoarece atat de multi oameni au orbit si au avut convulsii. In ciuda legaturii aparente, FDA, sustinuta de industria chimica si de droguri, a refuzat sa scoata aspartamul din productie.

 

Afecteaza creierul

 

Cantitati excesive de fenilalanina blocheaza transportul aminoacizilor esentiali catre creier, ceea ce contribuie la scaderea nivelului de dopamina si serotonina. In timp ce creierul nostru are nevoie de acest aminoacid, prea mult din acesta a fost legat de tulburari emotionale si comportamentale si leziuni ale creierului.

 

In plus, prea mult acid aspartic, un alt aminoacid prezent in aspartam, poate provoca supra-stimulare si moartea celulelor creierului. Ea scurge prea mult calciu in celule si declanseaza cantitati excesive de radicali liberi, care pot afecta si ucide neuronii.

 

GD Searle, compania din spatele descoperirii aspartamului, a fost avertizat inca din 1971 ca cantitati excesive de acid aspartic au provocat gauri in creierul soarecilor si au reprezentat o amenintare grava la adresa sanatatii umane, dar nimeni nu a considerat ca este necesar sa indeparteze aspartamul de pe rafturi.

 

Induce tumori cerebrale

 

Inainte de aprobare, aspartamul a fost respins de mai multe ori pe temerile legate de tumori cerebrale si de cancer, a raportat Huffington Post. In 1996, Dr. John Olney, care a fondat domeniul neurostiintelor numit excitotoxicitate, si avocatul James Turner, a incercat sa opreasca aprobarea aspartamului.

 

Chiar si toxicologul propriu al FDA, dr. Adrian Gross, a declarat congresului ca aspartamul ar putea provoca tumori cerebrale si cancer la creier si ca aprobarea acestuia ar incalca amendamentul Delaney, care interzice punerea oricarui produs in alimente cunoscute ca provoaca cancer .

 

Din pacate, Donald Rumsfeld – care era CEO al GD Searle si parte a echipei de tranzitie a lui Reagan – si Monsanto si-au unit fortele. In 1985, Monsanto a achizitionat GD Searle, compania care detine brevetul la aspartam. Ei au reusit sa traga cateva siruri de caractere si au jucat un rol substantial in aprobarea aspartamului de catre FDA.

 

Sursele pentru acest articol:

NaturalBlaze.com

TheNutritionalSource.com

Fortune.com

MPWHI.com

NCBI.NLM.NIH.gov

Rense.com

http://www.naturalnews.com

(Visited 35 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Bicarbonatul de sodiu si lamaia, comb... Oamenii de stiinta au cerut pacientilor diagnosticati cu cancer sa ia dimineata pe stomacul gol, 2 lingurite de suc de lamaie cu jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu. De ce aceasta combinatie?       Lamaia s-a dovedit a avea efecte impotriva cancerului, antidepresive si combate formarea chisturilor, tumorilor si parazitilor interni, in timp [...]
  • Umflarea ganglionilor limfatici occip... Ganglionii limfatici occipitali fac parte din sistemul limfatic si se gasesc in partea din spate a capului. Deoarece ganglionii limfatici ajuta la mentinerea sanatatii corpului, ele pot deveni umflati daca aveti o boala sau o infectie. Ganglionii limfatici occipitali din partea superioara a gatului se pot umfla, de asemenea, daca aveti o infectie virala sau [...]
  • Nodul la subrat: Cauze si remedii efi... Descoperirea unui nodul la subrat sau orice alt tip de umflatura la axila va poate ingrijora si vreti sa stiti  cauza. Deoarece nodulii care cresc la subrat, sunt in general nedurerosi, este posibil sa nici nu stiti ca aveti una. Un nodul la subrat poate fi de marimea unui bob de mazare care se poate [...]
  • Ceai si ulei de musetel: Cele mai imp... Este imposibil sa vorbim despre beneficiile plantelor, fara a mentiona proprietatile binefacatoare  ale musetelului. Datorita multor efecte benefice, musetelul a fost folosit de secole ca un remediu pe baza de plante eficient pentru o varietate de boli.   Musetelul provine din familia de plante margarete. Ambele flori uscate si proaspete de musetel sunt utilizate pentru [...]
  • Uleiul de masline reduce riscul de ca... Uleiul de masline are un loc important in dieta mediteraneana, iar aspectul principal al acestui regim alimentar include un consum ridicat de ulei de masline. Conform unor studii, uleiul de masline reduce riscul de boli cardiace coronariene datorita nivelului foarte ridicat de grasimi mononesaturate si acidului oleic.     Exista, de asemenea, dovezi ca antioxidantii [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole