3 activitati excelente care va ajuta sa diminuati stresul si anxietatea

Stresul si anxietatea par sa fie o parte integranta a vietii unui numar tot mai mare de oameni in mare parte datorita ritmului dinamic de viata si numeroase obligatii.

Exista o serie de tehnici si modalitati pe care le puteti scapa de stres si de anxietate.

O serie de studii au aratat ca starea de sanatate mintala este strans legata de sanatatea fizica si, prin urmare, o modalitate de rezolvare a problemelor legate de stres este practicarea unor activitati fizice, care stimuleaza secretia de hormoni de fericire, si reduce secretia de hormoni care activeaza stresul.

remediu anxietate stres

  1. Alergarea

Potrivit unui studiu, numai 5 minute de alergare pe zi va poate ajuta sa traiti mai mult. Initial alergarea este cel mai bun exercitiu pentru a mentine forma dvs., arderea caloriilor, si, de asemenea, pentru a reduce riscul de boli de inima.

Dar, simultan alergarea are un impact asupra sanatatii mintale. Studiile au aratat ca, in timpul si dupa alergare, se secreta hormoni de serotonina (hormonul fericirii) si norepinefrinei.

Oamenii de stiinta au dovedit ca miscareaa repetata a corpului in timpul alergarii are un efect asupra partii meditative a creierului si, astfel, ajuta sa scapati de stresul acumulat.

  1. Drumetii montane

Natura in sine are un efect relaxant asupra creierului uman. Exista o multime de dovezi care arata ca mediul inconjurator (copaci, brazi, verdeata) pot reduce in mod semnificativ anxietatea, deoarece plantele elibereaza substante chimice care impiedica procesele de degradare a acestora, si sunt benefice corpului nostru.

Pentru regenerarea corpului este suficient sa mergeti padure doar 20 de minute, si va veti relaxa.

  1. Yoga

Multe studii au aratat ca yoga este un excelent mod de a reduce anxietatea si stresul. Participantii care au inceput sa faca yoga au observat o diminuare a depresiei, furiei, anxietatii si simptome nevrotice.

Ceea ce este bun, este faptul ca in yoga se pune accent pe tehnicile de respiratie, care este crucial pentru relaxarea creierului.

Sursa: http://www.finelivingadvice.com/

(Visited 53 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Floarea pasiunii (Passiflora Incarnat... Floarea pasiunii este o planta din familia Passifloraceae. Este cunoscut, de asemenea si sub denumirea Passiflora incarnata. Exista aproximativ 500 de specii de passiflora incarnata, dintre care majoritatea cresc ca vita de vie, arbusti sau plante erbacee. Aceasta planta este bogata in flavonoide, glicozide, acizi organici ( de exemplu acid formic, butiric, linoleic, linolenic, malic, [...]
  • De ce am dureri de cap tot timpul? Toata lumea a avut o durere de cap la un moment dat sau altul. Unele persoane simt o durere de cap, in mijlocul fruntii sau pe ambele parti in acelasi timp, sau poate porni de la o zona a capului si se muta in alta parte a capului oferind o durere apasatoare sau o durere [...]
  • Cat timp trebuie sa dormi in conformi... Sanatatea si starea de spirit sunt afectate semnificativ de cum ne petrecem ziua, deci expertii anumite recomandari atunci cand vine vorba de somn in timpul zilei. National Sleep Foundation a recomandat timp de somn in functie de varsta, precum si numarul de ore pe care ar trebui sa-l dormim pentru a avea suficienta energie in [...]
  • Senzatie de ceva blocat in gat: Cauze... Avand sentimentul ca ceva este blocat in gat poate fi o experienta enervanta pentru multi oameni. Pentru a scapa de acest sentiment enervant, unii oameni incearca tuseasca sau inghiti in mod frecvent pentru a scapa de acest sentiment. Senzatia de nod in gat poate fi insotita de raguseala, acumularea de saliva in partea din spate a gatului, [...]
  • Piele sensibila la atingere – c... Pielea sensibila la atingere este o problema frustranta, si, uneori, greu de suportat care poate provoca disconfort si durere. Numele medical folosit pentru durere la nivelul pielii sau sensibilitate este alodinie si face ca pielea sa devina foarte sensibila chiar si la cea mai mica de atingere. Chiar si o atingere subtila poate provoca durere si sensibilitate. [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

starshiners.ro%20

Cele mai recente articole

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Close