3 activitati excelente care va ajuta sa diminuati stresul si anxietatea

Stresul si anxietatea par sa fie o parte integranta a vietii unui numar tot mai mare de oameni in mare parte datorita ritmului dinamic de viata si numeroase obligatii.

Exista o serie de tehnici si modalitati pe care le puteti scapa de stres si de anxietate.

O serie de studii au aratat ca starea de sanatate mintala este strans legata de sanatatea fizica si, prin urmare, o modalitate de rezolvare a problemelor legate de stres este practicarea unor activitati fizice, care stimuleaza secretia de hormoni de fericire, si reduce secretia de hormoni care activeaza stresul.

remediu anxietate stres

  1. Alergarea

Potrivit unui studiu, numai 5 minute de alergare pe zi va poate ajuta sa traiti mai mult. Initial alergarea este cel mai bun exercitiu pentru a mentine forma dvs., arderea caloriilor, si, de asemenea, pentru a reduce riscul de boli de inima.

Dar, simultan alergarea are un impact asupra sanatatii mintale. Studiile au aratat ca, in timpul si dupa alergare, se secreta hormoni de serotonina (hormonul fericirii) si norepinefrinei.

Oamenii de stiinta au dovedit ca miscareaa repetata a corpului in timpul alergarii are un efect asupra partii meditative a creierului si, astfel, ajuta sa scapati de stresul acumulat.

  1. Drumetii montane

Natura in sine are un efect relaxant asupra creierului uman. Exista o multime de dovezi care arata ca mediul inconjurator (copaci, brazi, verdeata) pot reduce in mod semnificativ anxietatea, deoarece plantele elibereaza substante chimice care impiedica procesele de degradare a acestora, si sunt benefice corpului nostru.

Pentru regenerarea corpului este suficient sa mergeti padure doar 20 de minute, si va veti relaxa.

  1. Yoga

Multe studii au aratat ca yoga este un excelent mod de a reduce anxietatea si stresul. Participantii care au inceput sa faca yoga au observat o diminuare a depresiei, furiei, anxietatii si simptome nevrotice.

Ceea ce este bun, este faptul ca in yoga se pune accent pe tehnicile de respiratie, care este crucial pentru relaxarea creierului.

Sursa: http://www.finelivingadvice.com/

(Visited 64 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Doamnelor nu ignorati aceste 9 simpto... Stresul este principalul motiv pentru aparitia numeroaselor afectiuni medicale, dar nu toata lumea este constienta de acest lucru, desi expertii avertizeaza intotdeauna cu privire la consecintele stresului.   Stresul poate fi o problema serioasa, mai ales atunci cand nu poate fi observata imediat din cauza unor simptome neclare. Astfel, specialistii recomanda reducera stresului pentru ca [...]
  • Cele mai bune suplimente naturale pen... Deficitul de serotonina poate provoca sentimentul de tristete, depresie, iritabilitate, niveluri ridicate de anxietate si nopti nedormite. Deficienta de serotonina poate fi tratata cu ajutorul suplimentelor naturale pentru serotonina care contribuie la cresterea nivelului din acest „neurotransmitator al fericirii“ in creier, provocand o stare de bine, fericire, incredere si un somn mai bun.     [...]
  • Floarea pasiunii (Passiflora Incarnat... Floarea pasiunii este o planta din familia Passifloraceae. Este cunoscut, de asemenea si sub denumirea Passiflora incarnata. Exista aproximativ 500 de specii de passiflora incarnata, dintre care majoritatea cresc ca vita de vie, arbusti sau plante erbacee. Aceasta planta este bogata in flavonoide, glicozide, acizi organici ( de exemplu acid formic, butiric, linoleic, linolenic, malic, [...]
  • De ce am dureri de cap tot timpul? Toata lumea a avut o durere de cap la un moment dat sau altul. Unele persoane simt o durere de cap, in mijlocul fruntii sau pe ambele parti in acelasi timp, sau poate porni de la o zona a capului si se muta in alta parte a capului oferind o durere apasatoare sau o durere [...]
  • Cat timp trebuie sa dormi in conformi... Sanatatea si starea de spirit sunt afectate semnificativ de cum ne petrecem ziua, deci expertii anumite recomandari atunci cand vine vorba de somn in timpul zilei. National Sleep Foundation a recomandat timp de somn in functie de varsta, precum si numarul de ore pe care ar trebui sa-l dormim pentru a avea suficienta energie in [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Cele mai recente articole