10 lucruri pe care trebuie sa le stii despre uleiul de cocos

Clasificat printre „alimente super-sanatoase”, uleiul de nuca de cocos este unul dintre cele mai sanatoase lucruri pe care le puteti utiliza pe planeta! Acesta include acizi grasi benefici, care au un efect avantajos asupra sanatatii. Utilizarea uleiului de nuca de cocos ofera diverse beneficii pentru sanatate, inclusiv pierderea in greutate si imbunatatierea functionarii creierului.

Urmatoarele beneficii pentru sanatate ale acestui ulei miraculos au fost confirmate de numeroase studii stiintifice efectuate pe oameni.

 

O combinatie unica de acizi grasi

In trecut, grasimile saturate din uleiul de cocos au fost motivul pentru evitarea acestui ulei. Si anume, este una dintre cele mai bogate surse de grasimi saturate, 90% din acizii grasi care le contine sunt saturate.

Cu toate acestea, cele mai noi cercetari sugereaza ca aceste grasimi nu sunt periculoase, iar studiile efectuate pe mii de oameni au aratat ca potentialul de a bloca arterele este, de fapt, un mit.

In plus, uleiul de cocos contine lant mediu trigliceride (MCT), care sunt de fapt acizi grasi cu o lungime medie, care sunt metabolizate intr-un mod diferit decat acizii grasi cu catena lunga.

Si anume, din tractul digestiv se duc direct la ficat, in cazul in care sunt utilizate ca sursa de energie rapida. Astfel, acestea sunt convertite in asa-numitele corpi cetonici, care au efecte puternice in cazul tulburarilor cerebrale, cum ar fi Alzheimer si epilepsie.

Concluzie: Uleiul de cocos este bogat in trigliceride cu lant mediu, care sunt de fapt benefice, deoarece acestea sunt metabolizati intr-un mod diferit in organism, si afecteaza in mod pozitiv creierul si tratamentul unor boli ale creierului.

ulei de cocos beneficii

Populatiile care consuma in mod regulat de ulei de nuca de cocos sunt cei mai sanatosi din lume

In lumea occidentala, uleiul de nuca de cocos este foarte apreciat si consumat in mod regulat de catre oamenii constienti de sanatate. Cu toate acestea, a fost, de asemenea, un aliment dietetic pe care oamenii au prosperat pe timp de mai multe generatii, in unele regiuni ale lumii.

De exemplu, Tokelauans, traiesc in Pacificul de Sud, primesc mai mult de 60% din caloriile lor din nuci de cocos si sunt, prin urmare, cei care consuma grasimi saturate cel mai mult de pe planeta. Cu toate acestea, acesti oameni nu sufera de boli de inima si se bucura de o sanatatea remarcabila.

In plus, Kitavans consuma, de asemenea, acest ulei, in cantitati extrem de mari si sunt inca in stare perfecta si o sanatate excelenta.

Concluzie: Multe populatii au prosperat pentru generatii consumatoare de ulei de nuca de cocos si sunt in stare excelenta desanatate.

Uleiul de cocos contine acid lauric care lupta cu fungi, virusuri, bacterii si infectii

Aproape 50% dintre acizii grasi din acest ulei uimitor constau din acid lauric 12-carbon. Mai mult decat atat, atunci cand sunt digerate enzimatic, uleiul de cocos creeaza o monoglicerida cunoscut sub numele de monolaurina. Ambele lupta impotriva agentilor patogeni periculosi, cum ar fi virusuri, fungi si bacterii.

Si anume, studiile au aratat ca aceste substante distrug in mod eficient ciuperca Candida albicans, o sursa de infectii si periculoasele bacterii Staphylococcus aureus la om.

Concluzie: acizii grasi din uleiul de cocos lupta impotriva agentilor patogeni periculosi si, astfel, previn infectiile.

Uleiul de cocos creste nivelul de energie si va ajuta sa ardeti mai multe grasimi

Una dintre cele mai mari riscuri pentru sanatate in zilele noastre este obezitatea. Unii oameni cred ca obezitatea este in mare parte determinata de numarul calorii in timp ce altii sugereaza ca sursa acestor calorii este de o mare importanta.

Organismele si hormonii nostri sunt afectati in mod diferit de diferite alimente, deci caloriile nu sunt aceleasi in toate cazurile.

De exemplu, trigliceride cu lant mediu (MCT) in uleiul de nuca de cocos poate stimula, de fapt, consumul de energie, spre deosebire de aceeasi cantitate de calorii din grasimi cu lant lung. Potrivit unui studiu, 15-30 de grame de MCT pe o baza de zi cu zi a imbunatatit consumul de energie in 24 de ore cu 5%, in valoare totala de aproximativ 120 de calorii pe zi.

Concluzie: Uleiul de cocos are trigliceride cu lant mediu, care imbunatatesc consumul de 24 de ore de energie cu 5 la suta, ceea ce inseamna ca aceasta poate duce la o pierdere semnificativa in greutate in timp.

 

Acizii grasi din ulei de cocos sunt convertiti in Cetone, care pot reduce convulsiile

In prezent, expertii studiaza dieta ketogenica, care este extrem de ridicat in grasimi, dar foarte scazut in carbohidrati, ca un potential tratament al diferitelor stari de sanatate. Aplicarea ei populara terapeutica este tratamentul epilepsiei rezistente la medicamente la copii.

Si anume, aceasta dieta contine cantitati foarte mici de carbohidrati, si cantitati mari de grasimi, crescand astfel concentratiile de corpi cetonici in sange. Aceasta dieta scade in mod semnificativ crize convulsive la copii epileptici pentru un motiv oarecare, chiar si in cazurile in care diferite medicamente nu a furnizat rezultate.

Avand in vedere ca in acest ulei MCT merge direct la ficat si se transforma in corpuri cetona, acestea sunt utilizate in cazul epilepsiei, cu scopul de a induce cetoza in timp ce intra cantitati mici de carbohidrati in dieta.

Concluzie: MCTS in acest ulei poate impulsiona concentratiile de corpi cetonici in sange, si astfel sa previne crizele la copiii care sufera de epilepsie.

 

Ulei de cocos regleaza nivelul de colesterol din sange si reduce riscul de boli de inima

Chiar daca a fost considerat anterior ca fiind adevarat, grasimile saturate, care se gasesc in cantitati mari in ulei de nuca de cocos, nu dauneaza profilului lipidelor din sange. Si anume, ei ridica colesterol HDL (bun)  si transforma colesterolul LDL intr-un subtip benign.

Conform unui studiu efectuat pe 40 de femei, acest ulei a redus total si LDL colesterolul, si in acelasi timp, HDL a crescut in comparatie cu uleiul de soia.

In plus, studiile la sobolan, de asemenea, au arata ca acest ulei imbunatateste statusul antioxidant, factorii de coagulare a sangelui, creste HDL colesterol si reduce nivelul colesterolului total si LDL si trigliceride. Acest efect benefic asupra riscurilor de boli cardiovasculare indica teoretic faptul ca uleiul de nuca de cocos scade riscul de boli de inima pe termen lung.

Concluzie: Uleiul de cocos a fost gasit in ambele, sobolani si studii pe oameni, pentru a reduce riscul de boli de inima, deoarece imbunatateste factorii esentiali, cum ar fi HDL, LDL, colesterolul total.

Uleiul de cocos ofera un sentiment de satietate si ajuta sa mancati mai putin

Uleiul de cocos suprima foamea, probabil, din cauza modului de acizi grasi sunt metabolizati, ca organisme cetonice reduc apetitul. Un studiu a inclus 6 barbati sanatosi care au consumat cantitati de trigliceride cu lant mediu si lung diferite.

In medie, acei subiecti care au mancat MCTS au consumat 256 mai putine calorii in timpul zilei. De asemenea, un alt studiu a inclus 14 barbati sanatosi si a constatat ca cei care au consumat mai multe MCTS la micul dejun au consumat in mod semnificativ mai putine calorii pentru masa de pranz.

Cu toate acestea, s-au efectuat aceste studii pentru o perioada scurta de timp, asa ca, daca aceasta tendinta va continua mai mult timp, uleiul de nuca de cocos, ar putea duce la o pierdere semnificativa in greutate timp de mai multi ani.

Concluzie: Uleiul de cocos include acizi grasi, care suprima pofta de mancare si poate ajuta la slabit.

 

Ulei de nuca de cocos poate ajuta sa scapati de grasime, in special de periculoasa grasime in cavitatea abdominala

Din moment ce s-a constatat ca uleiul de nuca de cocos stimuleaza arderea grasimilor, si suprima pofta de mancare, uleiul de cocos ar ajuta in mod normal, pierderea in greutate. Se pare ca este eficient in reducerea grasimi de pe burta, care se depune in cavitatea abdominala si in jurul organelor. Aceasta grasime este tipul cel mai daunator si provoaca numeroase boli.

Mai mult decat atat, circumferinta taliei poate fi masurata cu usurinta, si indica cantitatea de grasime acumulate in cavitatea abdominala. Un studiu efectuat pe 40 de femei cu obezitate abdominala, a constatat ca suplimentarea cu 30 ml de ulei de nuca de cocos, pe baza de zi cu zi a determinat o reducere dramatica a circumferinta taliei si IMC in 12 saptamani.

De asemenea, potrivit unui alt studiu in 20 de barbati obezi, suplimentarea de 30 ml de ulei de cocos zilnic a dus la o reducere a circumferintei taliei de 2.86 cm in patru saptamani.

Chiar daca aceste rezultate nu v-ar putea impresiona la inceput, luati in considerare faptul ca aceste efecte au fost acumulate numai de uleiul de nuca de cocos, deoarece subiectii nu au facut sport si nici nu au limitat aportul de calorii.

 

Acizii grasi stimuleaza functia creierului in cazul Alzheimer

Alzheimer este cea mai frecventa dementa cauza in intreaga lume, iar persoanele in varsta sufera in cea mai mare parte de ea. In cazul lui Alzheimer, anumite parti ale creierului isi pierd capacitatea de a utiliza glucoza pentru energie.

Din moment ce cetona furnizeaza energie pentru creier, expertii sugereaza ca ele pot reprezenta o sursa de energie alternativa pentru aceste celule de functionare defectuoasa si, astfel, ameliorareaza simptomele Alzheimer.

Un studiu efectuat in 2006 a aratat ca consumul de trigliceride cu lant mediu determina o imbunatatire imediata a functiei cerebrale in cazul formelor mai usoare ale acestei boli.

Mai mult decat atat, multe alte studii sustin aceste revendicari si, ca rezultat, cercetatorii intens examineaza trigliceride cu lant mediu ca potentiali agenti terapeutici, in cazul bolii Alzheimer.

Concluzie: Acizii grasi din uleiul de cocos ridica nivelurile de corpi cetonici in sange si oferia astfel energie pentru celulele din creier in cazul bolii Alzheimer, si permite atenuarea simptomelor bolii.

 

Uleiul de cocos poate fi folosit ca protectie solara, previne deteriorarea parului si imbunatateste pielea

In ciuda consumului sau, uleiul de nuca de cocos poate fi extrem de util daca este folosit pentru ingrijirea pielii si a parului. Utilizarea larga in scopuri cosmetice se datoreaza efectelor sale remarcabile asupra sanatatii pielii si a parului. Studiile au aratat ca aplicarea sa pe pielea uscata imbunatateste continutul de umiditate si de lipide.

In plus, previne deteriorarea parului si a fost dovedit a fi extrem de eficace ca o protectie solara, bloceaza aproximativ 20% din razele ultraviolete ale soarelui, asa cum se gaseste intr-un studiu.

In plus, uleiul de nuca de cocos poate fi folosit ca apa de gura in procedura de ulei de tragere, ceea ce elimina respiratia urat mirositoare, ajuta sanatatea dentara si combate bacteriile din gura.

Concluzie: utilizarea uleiului de nuca de cocos duce la o piele hidratata si sanatoasa, un fir de par stralucitor. In plus, uleiul de cocos poate fi folosit ca apa de gura si o protectie solara blanda.

Surse:

wisemindhealthybody.com

www.healthy-holistic-living.com

www.healthylifetricks.com

 

 

(Visited 87 times, 1 visits today)
Similar posts
  • Te vei simti cu 5 ani mai tanara R... Fiecare femeie uraste chiar si cele mai mici riduri din jurul ochilor, indiferent de varsta. Pielea sexului frumos, este moale si delicata si este o oglinda a frumusetii. Pe masura ce anii trec, pielea incepe sa-si piarda elasticitatea si ridurile incep sa apara. Numeroase femei folosesc diverse produse cosmetice de inalta calitate pentru a combate [...]
  • Adaugati acest ingredient la orice ba... Daca sunteti supraponderal, pierderea in greutate va va aduce o serie de beneficii importante pentru sanatate. Un regim cu diete drastice si exercitii fizice, care duc la pierderea rapida in greutate este putin probabil sa lucreze pentru mult timp, deoarece aceste tipuri de modificari ale stilului de viata nu pot fi mentinute. Odata ce ati oprit [...]
  • Beneficiile uleiului de cocos Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii pentru sanatate, care includ, dar nu sunt limitate ingrijirea pilelii, a parului, imbunatatirea digestiei si imunitatea, lupta impotriva infectiilor si bolilor. Uleiul este utilizat nu doar in tarile tropicale, in cazul in care plantatiile de nuca de cocos sunt abundente, dar , deasemenea, in Statele Unite si Europa. Beneficii pentru sanatate a uleiului de cocos     [...]
  • Beneficiile uleiului de cocos pentru ... Uleiul de cocos are o multitudine de beneficii pentru sanatate, care includ, dar nu sunt limitate de la de ingrijirea pielii, ingrijirea parului, imbunatatind digestia si imunitatea impotriva o serie de infectii si boli. Uleiul de cocos este folosit pe scara larga in tarile tropicale in special India, Sri Lanka, Thailanda, Filipine etc., care au [...]

No Comments Yet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Ia-ți doza zilnică de sănătate

Arhive